/
/
ma Olivér névnap van
install tracking codes
2017. November 21
a honlap akadálymentes változata
KERESÉS
az oldalon

Zséda fogása


Kuktának állt Zséda és Puskás Peti: az énekesek a halas fogások iránt érdeklődőknek főztek. Egyiküktől sem állt távol a feladat, hiszen Adrienn már 17 évesen önálló konyhát vitt, Peti pedig a fogyókúrás diétáját egészíti ki könnyed halételekkel. A két híresség az OMÉK-on, a Kapj rá! kampány standján süllőlevest és könnyen elkészíthető süllő filét „ütött össze” a népes közönségnek.

Kapros, burgonyás süllőleves

Hozzávalók (egy nagy tál)

1 kg süllő filé

2 dkg vaj

0,5 dl olívaolaj

10-12 közepes szem burgonya

2 csomag újhagyma

1 liter halalaplé

3 csomag kapor

1 db citrom

1 dl száraz fehérbor

0,5 liter tejszín

őrölt bors

Elkészítés:

A szeletelt újhagymát az olvasztott vaj és az olívaolaj keverékén megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott burgonyát, sózzuk, borsozzuk, majd az alaplével és vízzel felöntve puhára főzzük. Ezután adjuk hozzá a szintén kockázott süllő filét. 1-2 percig főzzük, a citromlével és a fehérborral ízesítjük, a tejszínnel dúsítjuk és a legvégén friss vágott kaporral fűszerezzük.