/
/
ma Valér névnap van
install tracking codes
2017. December 15
a honlap akadálymentes változata
KERESÉS
az oldalon

Odett - Interjú


Bár eredetileg divattervezőnek készült, az egyedi hangú énekesnő már a gimnáziumi évei alatt feltűnt a Megasztárban, majd 18 évesen, Odett és a go girlz! néven jelentette meg első albumát, Takáts Eszter és Varga Zsuzsa közreműködésével.

Ezt követően igen hamar szólókarrierbe kezdett, a 2010-es kislemezét, a Pötty a kockán-t már Odett néven mutatta be. Első, de hírnevét máig meghatározó nagylemeze, a Hanyatt, homlok, egyenes egy évvel a kislemezt követően jelent meg, majd 2013-ban Fonogram-díjat is érdemelt. Legutóbbi korongja, a 2014-es Csillagtérkép, amely Odett eddigi legérettebb munkája. Az énekesnő nem első alkalommal szerepelt A Dalban, a Ne engedj el című számával, három évvel ezelőtt egészen a középdöntőig jutott.

 

Ismert és elismert énekesnőként 2013 után ismét bejutottál a nemzeti dalválasztó műsorba. Mi volt a fő motivációd, hogy idén is megmérettesd magad?

A fő motiváció csak később alakult ki, mert igazából ez a dal az új albumomra készült. Egy angol demo verzió volt, amit annyira erősnek ítéltünk a zeneszerző társammal, hogy beadtuk, hisz épp akkoriban voltak A Dal jelentkezési határidejének utolsó napjai. Az demo verzióval nevezve végül is az esélytelenek nyugalmával vártuk a fejleményeket, és a legnagyobb meglepetésünkre végül bejutottunk a legjobb harmincba. Természetesen közben már csinosítottuk a dalt és megszületett egy konkrét angol verzió is. Tulajdonképpen az eredeti célunk nem az volt, ami később lett. Szerettem volna minél tovább bent maradni, hogy minél többször bemutathassam a dalt és esetleg kijussak Stockholmba, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválon képviselhessem Magyarországot.

Édesapáddal közösen írtad a versenydalod. Kérlek, mesélj róla! Mi az üzenete?

Nem az első alkalom, hogy édesapámmal együtt dolgozom. Jelenleg is írjuk az új nagylemez anyagát, amelyen több zeneszerzővel is együtt dolgozom. A dalom üzenete mindig a közönségtől függ. Én nagyon szeretem, hogy amit hallanak vagy értelmeznek belőle, azt mindig saját magukra húzzák. Az én olvasatomban is jelent valamit, de általában nem szoktam elmondani, még a magyar nyelvű daloknál sem, hogy szerintem miről szólnak. Lehet, hogy most itt van egy nyelvi korlát, ezért annyi támpontot adnék, hogy nekem ez a dal a szabadságról szól, konkrétan a zenei szabadság felismeréséről. Azért beszélek a zenei szabadságról, mert én vagyok a szerzője és az előadója is. Van úgy, hogy benne vagyunk egy rossz helyzetben, egy kapcsolatban - a lírai én mondjuk, aki lehet akár férfi is - felismeri azt a változásra való képességét, amivel akár egyedül is tovább tud menni azon az úton, amit eltervezett magának. Tehát tele van motivációval és képes belekezdeni valami egészen másba, valami újba, és maga mögött tudja hagyni mindazt a rosszat, amiben eddig élt.

Milyen terveid vannak 2016-ra?

Elég sok van szerencsére. Készül az új nagylemez, amihez kapcsolódóan valószínűleg áprilisban lesz egy lemezbemutató koncertem is. Az elektronikus műfajban tevékenykedő Korányi Danival is készült egy közös dalunk, ami nemrég debütált. Ezen kívül pedig még sok más dologgal is készülök, amelyekről sajnos még nem beszélhetek, de annyit azért elárulhatok, hogy Eurovíziós vonatkozása is van.

Kérlek, mondj egy pozitív gondolatot, amit közvetíthetnék az olvasóknak!

Lehet, hogy közhely lesz, amit mondok, de jelen pillanatomban ez a legaktuálisabb: A kitartó munkának mindig megjön a gyümölcse. Soha ne adják fel! Bármit terveznek az életükben, bármilyen akadállyal szembesülnek, mindent el lehet érni.

 

Busz-On Magazin – Írta: Kis Szilvia

 Fotó: MTVA