/
/
ma Olivér névnap van
install tracking codes
2017. November 21
a honlap akadálymentes változata
KERESÉS
az oldalon

Nyilvános a VIDOR Fesztivál idei programja


2015. augusztus 28. és szeptember 5. között immár tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre Nyíregyházán a VIDOR Fesztivál, azaz a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje, amely mára az egyik legnagyobb hazai összművészeti rendezvény lett: 9 nap alatt 60 helyszínen mintegy 400 program zajlik majd, az idén várhatóan közel 120ezer néző előtt.

Zenei kínálata rendkívül kimagasló, hiszen ez Magyarország legnagyobb ingyenes világzenei fesztiválja, ahol külföldi világsztárokkal is találkozhat a közönség, olyanokkal, mint a világhírű olasz Bandadriatica, a Maliról érkező Bassekou Kouyate & Ngoni Ba, a kolumbiai Sidestepper, valamint a kínai Hanggai.

A Fesztiválon igen rangos színházi versengés is folyik. A legkiválóbb hazai teátrumok játsszák az elmúlt évben bemutatott legjobb új vígjátékaikat, az öttagú zsűri Makk Károly vezetésével kilenc díjat ítél oda a legérdemesebbeknek. 

A Város főtere a Fesztivál idejére az ország legnagyobb mozijává változik, ahol esténként több ezren nevethetik végig a legújabb magyar vígjátékokat. 

A Fesztiválon gazdag utcazenei, bábszínházi és képzőművészeti program is várja az érdeklődőket. Idén is több kiállítást tekinthetnek meg a fesztiválozók. A Jósa András Múzeumban tekinthető meg az Antal-Lusztig Gyűjtemény tárlata, amely a magyar aktivizmus rajzművészetét mutatja be, a Váci Mihály Kulturális Központ előterében a Hardon Művészeti Egyesület Szotyizmus kiállítása látható. A Pál Gyula Teremben mutatkoznak be a 2014. évi képzőművészeti ösztöndíjasok. A Móricz Zsigmond Színház emeleti előcsarnokában Függöny mögött címmel a Magyar Képzőművészeti Egyetem alkalmazott látványtervező szakán idén végzett hallgatók munkája látható.A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár II. emeleti előcsarnokában az „… Őrült is egy kissé…” elnevezésű tárlat Karádi Zsolt és Karádi Nóra színházi fotóin keresztül idézi fel a színház elmúlt évadait.  A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár II. emeleti kamaratermében Sipos László SORSfotók, avagy emberek és egyebek című kiállítása tekinthető meg. 

A VIDOR Fesztivál nyitott mindenki előtt, korra, nemre, anyagi helyzetre való tekintet nélkül, ugyanis a programok 90 %-a teljesen ingyenes, s nemcsak Nyíregyházán, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye 22 kistelepülésén is. Mert ez az év legvidámabb hete, amikor mindenkinek jár egy igazi, szívből jövő nevetés.

A VIDOR Fesztivál jegyeit 2015. augusztus 12-én reggel 7 órától árusítjuk. A jegyek a Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyirodában vásárolhatók: Bethlen Gábor utca 14.

Az online jegyvásárlás 2015. augusztus 12-én 17 órától a vidor.eu oldalról is elérhető.