/
/
ma Valér névnap van
install tracking codes
2017. December 15
a honlap akadálymentes változata
KERESÉS
az oldalon

KIHIRDETTÉK A 2017-ES RED BULL X-ALPS VERSENYZŐI NÉVSORÁT


Takáts Pál képviseli hazánkat a rangos versenyen A Red Bull X-Alps versenybizottsága nyilvánosságra hozta annak a 30 versenyzőnek a névsorát, akik részt vehetnek 2017. július 2-től a 8. Red Bull X-Alps siklóernyő- és túraversenyen. A meghívott sportolók 20 ország legjobbjai, akiknek jövőre több mint 1000 km-t kell megtenniük gyalog és siklóernyővel, az Alpok hegyvonulatain keresztül. A verseny hivatalos útvonala egyelőre még titok.

A Red Bull X-Alps a világ legösszetettebb nemzetközi siklóernyős versenye, a kiválasztottak egytől-egyig páratlan fizikai és szellemi tűrőképességgel rendelkező sportolók, akik kiváló hegymászó-, trekking és siklóernyős tapasztalattal rendelkeznek.

 

Tekintve a magas belépési követelményeket, a Red Bull X-Alps minden évben több visszatérő résztvevőt fogad. Ez az idei évben sem lesz másképpen: 20 versenyző korábban már bizonyíthatott az embert próbáló versenyen, köztük Takáts Pál is, aki idén újra hazánkat képviseli.

 

Nagy öröm, hogy idén újra elindulhatok a kalandtúrán, ugyanakkor ez a kihívás drasztikus életmódváltással jár, a tréning, a felkészülés nagyon intenzív lesz. Az elmúlt 2 alkalommal 1000 km felett volt az útvonal, ám azt tudni kell, hogy ez a táv csalóka, hiszen nem lehet légvonalban megtenni, gyakran kerülni kell, így van, hogy a végén 2000 km-t is megteszünk. Ráadásul a verseny minden egyes napja bizonytalan, hiszen nem tudhatjuk, hogy milyen idő lesz, így a kalandverseny szó nagyon találó a X-Alps-ra” – mondta Takáts Pál.

 

Világbajnok siklóernyőzőnk immáron második alkalommal vág majd neki a hosszú útnak: „Ami motivációt ad idén az egyrészt a versenytársak közelsége - Pascal Purin 10 percre lakik tőlem, ráadásul neki is ez lesz a második versenye, így a felkészülés, edzés, tervezés során tudjuk egymást támogatni. Ez a mentalitás egyébként a verseny során végig jellemző, nyilván van egy egészséges rivalizálás, de ahogy a túra egyre nehezebb, az összefogás is egyre nagyobb. A másik, amiért megéri végigcsinálni, azok a természetben töltött varázslatos pillanatok, mikor az ember a hegyek tetején, olyan alpesi falvakban jár, ahova egyébként sosem jutna el – ezekért az élményekért megéri” – mesélte Takáts Pál.

 

A résztvevők listáján továbbá olyan ismerős nevekkel találkozhatunk, mint Aaron Durogati, Tom de Dorlodot, Paul Guschlbauer, és a négyszeres bajnok svájci Christian „Chrigel” Maurer. Szintén részt vesz a jövő évi versenyen az immáron nyolcadik túrájára készülő Toma Coconea, aki a mezőny egyedüli résztvevője, aki minden eddigi Red Bull X-Alps-on indult, illetve Antoine Girard, aki nemrég több mint 8000 méter magasban siklóernyőzött a Karakorum hegység felett, megdöntve ezzel a világ legmagasabb siklóernyőzési rekordját. A 2017-es versenyen 10 újonc is bemutatkozik, köztük Krischa Berlinger, aki 2015-ben a verseny támogatójaként vett részt.

 

“Igazán ütős csapatot sikerült kiválasztanunk a jövő évi versenyre. Ezek a srácok szinte emberfeletti képességekkel rendelkeznek, ha kell, futnak, másznak, repülnek, dacolva a körülményekkel. Aki győzni akar ezen a túrán, annak a legjobb formáját kell nyújtania. A legjobbaknak lenni a legjobbak között presztízs értékű, ezért egy nagyon izgalmas és szoros versenyre számítunk” mondta az X-Alps főszervezője, Christoph Weber.

 

A résztvevők listája 8 hónappal a rajt előtt került nyilvánosságra, nem véletlenül, hiszen a sportolóknak időre van szükségük, hogy fizikailag és szellemileg maximálisan felkészülhessenek az embert próbáló kalandra. Mindamellett, hogy dacolniuk kell a szélsőséges időjárással, hosszan tartó, folyamatos nyomás alatt kell bizonyítaniuk, hogy képesek arra, amire csak kevesek a világon.

 

 

További információkat a Red Bull X-Alps versenyzőiről és edzésprogramjaikról a redbullxalps.com és a facebook.com/redbullxalps oldalainkon talál.

 

Résztvevők listája

 

Claudio Heidel Schemberger                           Argentína

Che Golus*                                                          Ausztrália

Paul Guschlbauer                                                               Ausztria

Stephan Gruber                                                  Ausztria

Pascal Purin                                                         Ausztria

Simon Oberrauner*                                          Ausztria

Tom de Dorlodot                                                Belgium

Richard Brezina*                                                                Kanada

Stanislav Mayer                                                  Csehország

Antoine Girard                                                    Franciaország

Gaspard Petiot                                                    Franciaország

Benoît Outters*                                                  Franciaország

Nelson de Freyman                                            Franciaország

Sebastian Huber                                                 Németország

Manuel Nübel                                                     Németország

Pal Takats                                                             Magyarország

Aaron Durogati                                                   Olaszország

Tobias Grossrubatscher*                                  Olaszország

David Liano Gonzalez*                                      Mexikó

Ferdinand van Schelven                                   Hollandia

Nick Neynens                                                      Új-Zéland

Michal Gierlach*                                                Lengyelország

Toma Coconea                                                    Románia

Evgenii Griaznov                                                 Oroszország

Duncan Kotze*                                                   Dél-Afrika

Chikyong Ha                                                        Dél-Korea

Christian ‘Chrigel’ Maurer                                Svájc

Krischa Berlinger*                                             Svájc

Gavin McClurg                                                    Egyesült Államok

Jesse Williams*                                                   Egyesült Államok

 

*Első alkalommal vesznek részt a versenyen

 

 

A RED BULL X-ALPS-ról

2017. július 2-án nyolcadik alkalommal rendezik meg a világ legkeményebb kaland versenyét, a Red Bull X-Alps 2017-et. A paratrekking, vagyis a túrázás és siklóernyőzés kombinációja az utóbbi évek egyik legizgalmasabb és legsikeresebb sportágává vált a hegyi sportok között. A verseny távját –légvonalban több mint 1000 km-t - a sportolóknak gyalog vagy levegőben kell megtenniük az Alpok hegyvonulatain keresztül. A verseny hivatalos útvonala egyelőre nem ismert.

A versenysorozat 2003-as indulása óta eddig 2015-ben sikerült a legtöbb résztvevőnek (19 a 32-ből) teljesítenie a távot. Érdekesség, hogy 2015-ben a 19 sikeres résztvevő közül 12 versenyző újoncként vett részt.

2015-ben vezették be a Prologue versenynapot, amely az igazi verseny felvezetőjeként funkcionál. A rajongók a festői szépségű, ausztriai Fuschl am See-tól, a Zwölferhorn-on át a Schafberg fordulópontig testközelből követhették a verseny résztvevőit.

A Prologue verseny visszatér 2017-ben is! Az első három helyezett egy ledes éjszakai lámpát és 5 perces indulási előnyt élvezhet a főtávon. 2015-ben a Prologue versenyt Paul Guschlbauer nyerte 2 óra 21 perces idővel.

A Red Bull X-Alps 2015 túraversenyt – sorozatban negyedszer - Christian Maurer nyerte 8 nap, 4 óra 37 perces idővel. Vajon 2017-ben Sebastian Huber-nek vagy Paul Guschlbauer-nek sikerül véget vetnie Maurer egyeduralmának? Csak egy dolog biztos: bármi megtörténhet!