/
/
ma Olivér névnap van
install tracking codes
2017. November 21
a honlap akadálymentes változata
KERESÉS
az oldalon

Hazai és nemzetközi elismerés egy magyar borászatnak


2016. november 28. – A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok az elmúlt hetekben két komoly szakmai elismerést is szerzett. A régió egyik legrangosabb borászati szakkiállításán, Lengyelországban a borászat 2008-as Fríz Hárslevelű bora nyert aranyérmet, míg a hazai újborok versenyében a Dubicz Kékfrankos Rosé bora ért el hasonló eredményt.

 

A november 16-18. között, Krakkóban megrendezett Enoexpo nemzetközi borászati szakkiállításnak az idei évben Magyarország volt a díszvendége.  A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok is képviseltette magát a kiállításon, mely a régió egyik legnagyobb ilyen jellegű eseménye, és ahol a szokásoknak megfelelően a borokat egy nemzetközi zsűri is értékelte. A borászat egyik legkülönlegesebb prémium kategóriás bora, a 2008-as Fríz Hárslevelű ezen a megmérettetésen nem csupán az aranyérmet szerezte meg kategóriájában, de az abszolút első helyet is megkapta, vagyis a legkiemelkedőbb, legjobb minőségű bornak választották meg. A 2008-as Fríz Hárslevelű igazi borkülönlegesség, az elmúlt években számos hazai és nemzetközi versenyen elismerésben részesült, díjazták többek között Londonban, Párizsban és Bordeaux-ban.

 

A krakkói kiállítást követően, november második felében a tizedik alkalommal megrendezett jubileumi Újborversenyen a Dubicz Kékfrankos Rosé bora aranyérmet szerzett, ezzel elnyerve a 2016-os év legjobb újbora címet is. A versenyre a XIII. Magyarországi Újbor és Sajtfesztivál keretében került sor.

 

„Az, hogy hazai és nemzetközi szinten is elismerik borászatunkat, megerősít minket abban, hogy jó úton járunk, amikor különleges, illetve minőségi borok előállítására helyezzük a hangsúlyt. Bízom abban, hogy a már most is jelentős lengyelországi borexportunkra is pozitív hatással lehet ez az eredmény. Ugyanakkor az Enoexpo-n elért első helyezésünk azt gondolom, nem csak nekünk, de a teljes hazai borpiac számára is büszkeségre adhat okot” – mondta el véleményét Dunai Bernadett, a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok képviseletében.

 

 

 

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

 

Dubicz Borászat és Szőlőbirtok 110 éves múlttal és 123 hektár saját szőlőültetvénnyel rendelkező, kiemelten fehérborokkal foglalkozó pincészet. A Mátrai borvidék nagyszerű adottságait és a legmodernebb technológiát ötvözve, kiváló ár-érték arányú friss, illatos, könnyed boraik mellett, magas beltartalmú reduktív fehérborokat, valamint hordóban erjesztett és érlelt testesebb borkülönlegességeket is kínálnak.

 

További információk: www.dubicz.hu

Kapcsolat: dubicz@flowpr.hu