/
/
ma Olivér névnap van
install tracking codes
2017. November 21
a honlap akadálymentes változata
KERESÉS
az oldalon

C.E.T. - Kabai Alex – Interjú


A szentesi születésű énekes, színész a Horváth Mihály Gimnázium drámatagozata után, 18 évesen költözött Budapestre, és bár több területen is kipróbálta már magát, de eddig mégis inkább a zenés színház területén bizonyíthatott.

Azonban a popzene is kedves a szívének, ezért is nevezett be A Dal 2016-ra. Remek hangját korábban a Pesti Broadway Studióban képezte, az Operettszínházban pedig az Elisabeth, a Miss Saigon, a Parasztopera és a Rómeó es Júlia című, nagysikerű előadásokban is szerepet kapott. Legkomolyabb szerepe Solt alakjának megformálása volt, a Novák Péter rendezte István, a királyban, 2015 nyarán, a Városligetben. Alex civilben a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány aktivistája is. Első alkalommal köszönthettük a nemzeti dalválasztó műsorban, de ahogy az interjúból hamarosan kiderül, talán nem utoljára…

Eddig inkább a musicalek világában arattál komolyabb sikereket, most pedig egy popdallal érkeztél, ami arra enged következtetni, hogy ebbe az irányba is komolyabb lépéseket szeretnél tenni. Jól látom ezt?

Igen, és azt gondolom, hogy az én hangom inkább pop-hang, mint musical, ráadásul nálam nagyon közel van egymáshoz a színház és a zene. A Dal színpadára elhozott produkcióm, amellett, hogy pop nóta, mégis annyira összetett volt, hogy talán mondhatom, hogy egyfajta színházat képviselt.

A Free című dallal érkeztél. Mi az üzenete?

Ez a dal azért íródott, mert szerettem volna egy olyan érzést közölni az emberekkel, amit mindenki fel tud lelni magában. Ez pedig nem más, mint az, hogy: az embernek nem kell senkihez és semmihez tartozni, csak a saját lelkéhez és akkor szárnyalhat igazán. Ezt a dalt énekelve, azon a színpadon 100%-ban szárnyaltam én is. Büszke vagyok arra, hogy egy olyan dal szólalt meg az Eurovíziós dalválasztó show-ban, amilyen eddig még nem volt, és az előadás során, a küzdelmemet a technikával, nyertesként bizonyítottam. Azt gondolom, hogy ez a dal 100%-ban az én dalom. Minden íze a lelkemnek egy darabja, és bízom benne, hogy az emberek nagyon sokszor fogják hallgatni.

Milyen terveid vannak a 2016-os évre?

Ez egy olyan merész kérdés, amire nagyon nehéz válaszolni. Ami a jövőt illeti, bizonyára fogok még meglepetéseket okozni a  közönségnek. 2016-ban egy biztos célom van: nem hagyom abba a zenélést. Mindenképpen megpróbálok nyitni a színházak felé és egy új dallal is jelentkezem, amit garantálok, hogy mindenki  dúdolni  fog.

Esetleg várható, hogy jövőre is beadsz egy dalt, nekirugaszkodsz még egyszer a nemzeti dalválasztónak?

Elképzelhető, mert most azt érzem, hogy maradt még bennem rengeteg dolog, amit el szeretnék mondani az embereknek.

 

Busz-On Magazin: Kis Szilvia

Kép: MTVA