/
/
ma Olivér névnap van
install tracking codes
2017. November 21
a honlap akadálymentes változata
KERESÉS
az oldalon

BOGGIE DALA HOLLANDIÁBAN IS HÓDÍT
A hollandok a sajátjuk mellett második büszkeségükként tekintenek Csemer Boggie Wars for Nothing című Eurovíziós dalára, a szerzemény szövegírójának, Bori Sára Heléne-nek köszönhetően. A holland-magyar származású, Hágában élő énekes-dalszerző által jutott el Boggie dalának híre Hollandiába.
Nagyjából egy hete figyelt fel a holland sajtó a hírre, miszerint a magyar versenyző Sára dalszövegével nyerte el az indulás jogát. Egy hágai rádió interjú után a legnagyobb napilap, a Telegraaf is készített anyagot Sárával a magyar Eurovíziós dalról, ezt követően pedig további rádió és TV riportok is születtek vele a dallal kapcsolatban.

Sárának és a Wars for Nothingnak nagyon kedvező fogadtatása van Hollandiában. A sajtó úgy fogalmaz, hogy a saját, Trijntje Oosterhuis által előadott Walk Along című dalán kívül, az Eurovíziós versenyen van még egy dal, amire büszke lehet az ország.

A balladát tavaly írta Sára zeneszerző partnerével, Sebestyén Áronnal és Boggie-val karöltve. „A dal üzenete, hogy figyeljünk oda mindarra, ami körülöttünk zajlik. Még akkor is, ha mi szerencsés élethelyzetben vagyunk, gondolnunk kell arra, milyen sok fájdalom és szenvedés van a világban” — mondta a hágai énekes-dalszerző.

###
A DAL 2015
A Dal az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi dalválasztó műsora. Az élő adásokba bejutott 30 produkcióból a négytagú zsűri és az ötödik zsűritag, a közönség választja ki, hogy melyik dal és előadó képviseli Magyarországot a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon. Az előző évekhez hasonlóan élő show keretében 6 héten át három elődöntőben, két középdöntőben és egy döntőben mérettetik meg magukat az indulók.
További információ: mediaklikk.hu/dal