/
/
ma Valér névnap van
install tracking codes
2017. December 15
a honlap akadálymentes változata
KERESÉS
az oldalon

Agárdi Szilvia – Interjú


A korábban leginkább népdalversenyeken induló, zalai származású, látássérült Szilvi 2012-ben szerzett országos ismertséget a The Voice című tehetségkutató műsorban, melyben az egyik legemlékezetesebb párbajt vívta Pál Dénessel, rögtön az első élő show-ban.

Szilvi akkor kiesett a műsorból, de egy évvel később már közösen indultak A Dal 2013-ban a Szíveddel láss című számukkal, amivel a döntőbe is bejutottak. Útjaik azóta elváltak: Szilvi saját dalokat mutatott be, sőt nemrég egy látássérült énekeseknek szervezett nemzetközi dalfesztivált is megnyert Krakkóban. Az It is Love című versenydaláról és a 2016-os terveiről is beszélgettünk…

Nem először álltál A Dal színpadán, hiszen néhány éve már énekeltél az eurovíziós dalválasztóban. Milyen érzésekkel tértél vissza?

Örültem, hogy ismét részt vehettem ebben a műsorban. Idén más volt a helyzet, mint három évvel ezelőtt, mert akkor csupán 17 éves voltam, most 20 éves vagyok. Azóta éltem, tapasztaltam, sokat változtam és most már tudtam, hogy mi várt rám. Tudtam, milyen egy próba, milyen egy adás és így lényegesen könnyebb volt. Első alkalommal nem egyedül, hanem egy duettel indultam, ami teljesen más érzés volt, mint a nekem írt dallal kiállni a zsűri és a nézők elé. Más érzéseket közvetítettünk akkor, mint amit most az It is Love-val szerettem volna átadni. Ebben a dalban, egy intimebb témámat mesélem el, megérintett a szerelem de még nem tudjuk mi lesz a vége, így teljesen más érzelmek rezdültek meg a színpadon.

Ez a dal tehát rólad szól?

Igen, az érzelmi világa rólam szól, mert egy fiú ihlette meg, és amikor a dal zeneszerzője, Rakonczai Viktor elkészítette a zenei részt, elmondtam, hogy milyen érzelmek vannak bennem és Tamara Olorga pedig megírta a szöveget hozzá. Úgy éreztem, hogy most jött el az a pillanat, amikor ezt hitelesen át is tudom adni a közönségnek. Fogalmazhatnék úgy is, hogy most lettem olyan érett, hogy egy szerelmet elénekeljek.

Milyen tervekkel készülsz még idén?

Elkezdtem angolul tanulni, azt mindenképpen szeretném folytatni, illetve beadtam az egyetemre a jelentkezésemet.

Milyen szak érdekel a leginkább?

Marketing- és reklámügyintézést tanultam a középiskolában, amit nagyon szeretek, de a HR, az emberekkel való kommunikáció is nagyon közel áll hozzám, és ez érdekel is.

Tervezel új dalokkal és lemezzel is előrukkolni idén?

Így van, mondhatni, hogy mint minden énekes, én is a szokásos tervekkel indultam neki ennek az évnek. Elsődleges azonban, hogy A Dalban bemutatott It is Love-hoz forgassunk egy klipet, a többi csak azután következik majd.

Milyen pozitív gondolatot üzennél a Busz-On Magazin olvasóinak?

Mindenki kap valamit az élettől, csak fel kell ismernie, hogy mit kapott és élnie kell vele. Én látás helyett, hangot kaptam.

 

Busz-On Magazin, Írta: Kis Szilva