/
/
ma Olivér névnap van
install tracking codes
2017. November 21
a honlap akadálymentes változata
KERESÉS
az oldalon

A DAL – KIALAKULT A DÖNTŐ MEZŐNYE
Kialakult a nyolcas döntő mezőnye az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén, A Dal című műsorban. A szombati második középdöntőből Wolf Kati, a Passed, Ív, valamint Gájer Bálint jutott a február 28-i fináléba.
A zsűritől a szombati adásban a legmagasabb pontszámot, 44-et Wolf Kati előadásában a Ne engedj el! című dal kapta (szerzők: Sebastian Zelle, Martin Angelicus, Krajczár Péter, Linnea Deb, Major Eszter). A svéd komponisták közreműködésével készült modern popdal a szerelemről szól, arról, amikor a másik fél nem tudja meghozni a döntést.
Wolf Kati mögött a fiatal négytagú csapat, a Passed végzett 43 ponttal Mesmerize (Nizalowski Dorottya, Nizalowski Fanni, Godzsák Dávid, Szabó Levente) című számával, 41-et kapott Ív Fire-je (Tóth Lóránt, Gálosi László, Katona-Zsombori Éva); ők szintén döntőbe jutottak. A tévénézők szavazataival lett finalista Gájer Bálint és a That's How It Goes című dal (szerző: Elek Norbert, Gájer Bálint, Johnny K. Palmer).
Az M1-en és a Duna World-ön élőben közvetített showműsor korábbi, múlt szombati első középdöntőjéből Csemer Boglárka Boggie, Szabó Ádám, Mujahid Zoltán és a Spoon együttes már bekerült a fináléba.
A Dal döntője február 28-án lesz, amelynek győztese képviseli Magyarországot az idei, 60. Eurovíziós Dalfesztiválon május 19. és 23. között az osztrák fővárosban, Bécsben.

Forrás: MTI

Fotó: MTVA / Penziás Nikolett
###
A DAL 2015
A Dal az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi dalválasztó műsora. Az élő adásokba bejutott 30 produkcióból a négytagú zsűri és az ötödik zsűritag, a közönség választja ki, hogy melyik dal és előadó képviseli Magyarországot a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon. Az előző évekhez hasonlóan élő show keretében 6 héten át három elődöntőben, két középdöntőben és egy döntőben mérettetik meg magukat az indulók.
További információ: mediaklikk.hu/dal